Kako jesti avokado

Kako jesti avokado

Kako jesti avokado kao sirovu namirnicu

Najjednostavniji način kako jesti avokado je posipanje prstohvatom soli i papra. Možete isprobati i druge začine poput paprike, kajenskog papra, balzamičnog octa ili limunovog soka. Avokado je brz način začiniti tako da ga narežete na komade i pokapate s malo maslinovog ulja, balzamičnog octa, papra i soli.

Avokado možete dodati i izmrvljenoj, pečenoj slanini i začiniti ga svježim začinskim biljem i začinima poput peršina, kajenske paprike, soli i obične paprike. Nadalje, jaja možete zamijeniti drugim sastojcima, poput tune, piletine, povrća i voća. Redovne namaze poput maslaca i margarina moguće je zamijeniti avokadom. Korištenje izmiksanog avokada kao namaza na tostu i sendvičima također dodaje dodatne vitamine i minerale u vaš obrok te maštovit način kako jesti avokado.

Guacamole bi mogao biti među najpoznatijim meksičkim jelima. Možete ga napraviti samo od avokada i začinskog bilja ili ga kombinirati s drugim izvrsnim sastojcima poput kukuruza, ananasa, brokule i kvinoje. Također, avokado može biti idealna zamjena u jelima koja koriste majonezu kao vezivni sastojak. Na primjer, od avokada možete raditi salate od tune, piletine ili jaja.

Avokado u salatama je izvrstan spoj. Istraživanja pokazuju da dodatne kalorije masti i vlakana u avokadu mogu dulje biti sitima, što može smanjiti unos kalorija u sljedećim obrocima. Budući da salate mogu biti malo kalorične, dodavanjem avokada može ih učiniti zasitnijim obrokom.

Kako jesti avokado u kuhanju

Ako tražite hranjivije jutarnje obroke i maštovite načine kako jesti avokado, pokušajte u svoj doručak uvrstiti avokado. Jedan od načina za to je napuniti pola avokada jednim jajetom i peći 15-20 na 220 ℃ ​​dok se bjelanjak potpuno ne stegne. Ako uobičajenom jutarnjem jelu želite preokrenuti, ubacite malo avokada u umućena jaja. Jednostavno dodajte kockice avokada u jaja dok se kuhaju u tavi. Obavezno to učinite kad su jaja napola kuhana da izbjegnu izgaranje avokada i nastavite ih kuhati dok avokado ne postane topao. Ako više volite hladniji avokado, dodajte ga nakon što se jaja skuhaju i isključe sa štednjaka. Završite jelo prelivši ga malo isjeckanog sira i začinite solju i paprom po ukusu.

Još jedan izvrstan način kako jesti avokado, je u juhama. Avokado se može koristiti kao glavni sastojak za izradu juhe od avokada, ili komade ovog zelenog voća možete dodati u druge juhe. Mnogo hranjivih recepata za juhu koji uključuju avokado možete pronaći na mreži. U tim se juhama često može uživati ​​rashlađena ili topla.

Avokado se također može peći na roštilju, što ih čini izvrsnim prilogom, posebno za meso sa roštilja. Jednostavno prerežite avokado na pola i izvadite sjeme. Prelijte polovice limunovim sokom i premažite ih maslinovim uljem. Stavite prerezanu stranu prema dolje na rešetku i kuhajte 2-3 minute. Na kraju ih začinite solju i paprom ili bilo kojim drugim začinom po vašem izboru.

Kako jesti avokado na slatki način

Kako jesti avokado u desertima? Avokado se može koristiti kao veganska zamjena za skraćivanje, maslac, jaja i ulja u pečenju. Ova zamjena može smanjiti sadržaj kalorija u hrani. Na primjer, 2 žlice (30 grama) avokada imaju samo 48 kalorija, u usporedbi s 200 kalorija za istu porciju maslaca. Osim toga, zamjena u avokadu je jednostavna, jer je 1 šalica (230 grama) ulja ili maslaca jednaka 1 šalici (230 grama) pasiranog avokada. Uz to, 1 jaje jednako je 2–4 žlice (30–60 grama) pasiranog avokada. Avokado se često koristi za izradu čokoladnih kolača, kolača, moussea i pudinga, jer će njegova zelena boja biti skrivena u boji tamne čokolade.

Smoothieji mogu biti savršeni obrok ili zamjena za grickalice. Avokado možete kombinirati sa zelenim, lisnatim povrćem poput kelja i voćem poput banane, ananasa ili bobičastog voća. Uz to, za napitak upakiran u proteine, pokušajte dodati proteinski prah, grčki jogurt ili mlijeko. Za brzi smoothie pomiješajte sljedeće: 1 zreli avokado, prepolovljen i bez koštica, 1/2 banane, 1 šalica (240 ml) mlijeka, 1/2 šalice (125 grama) grčkog jogurta od vanilije, 1/2 šalice (15 grama) špinata te malo leda. Mogućnosti su bezbrojne što se tiče smoothieja, a bezbroj recepata možete pronaći na mreži ili u specijaliziranim knjigama. Kako jesti avokado kao zdravu verziju sladoleda? Sladoled od avokada može biti zdravija i hranjivija opcija od običnog sladoleda. Može se napraviti kombiniranjem avokada, soka limete, mlijeka, vrhnja i šećera. Za lakšu opciju mlijeko i vrhnje možete zamijeniti bademovim ili kokosovim mlijekom, a šećer medom. Osim toga, ledeni skokovi od avokada ukusan su i osvježavajući način da se rashladite u vrućim danima.

Tagovi:

Više članaka

Kako bioklimatske pergole mijenjaju vašu terasu

Kako bioklimatske pergole mijenjaju vašu terasu

Unikatna oaza udobnosti
U današnjem brzom svijetu, terasa često predstavlja mjesto opuštanja i bijega od svakodnevnih briga. U tom kontekstu, bioklimatske pergole unose novu dimenziju udobnosti, omog

Nevjerojatne činjenice o ljudskoj anatomiji

Nevjerojatne činjenice o ljudskoj anatomiji

Mozak je jedan od najsloženijih i najfascinantnijih organa u ljudskom tijelu. Teži oko 1.4 kilograma, a unatoč svojoj relativno maloj veličini, kontrolira sve tjelesne funkcije i omogućuje nam razmišl